Nieuws

Gisèle

Op 14 januari 2022 beviel dr Nathalie Theunissen van een dochtertje Gisèle.
Lees meer

Voorschrift op zak

Een handig app Jouw voorschriften, digitaal. Overal beschikbaar, altijd op zak. https://voorschriftopzak.be/#/welcome
Lees meer

Rookstopcursus - Je staat er niet alleen voor

Overweeg je om te stoppen met roken? Wil je er deze keer écht werk van maken en kun je wel wat steun van lotgenoten gebruiken? Ga samen aan de slag tijdens één van de rookstopcursussen in de buurt.
Lees meer

Papierloos voorschrijven

Dematerialisatie voorschriften Vanaf 15 september 2021 stappen we volledig af van het papieren voorschrift.
Lees meer

AFWEZIGHEID ARTSEN (aug - sep 2021)

Hierbij een overzicht van de afwezigheden van onze artsen voor de maand augustus-september
Lees meer

Online afspraken

Ons online afsprakensysteem staat terug gedeeltelijk open voor afspraken. Bent u ziek of verkouden ? Gelieve dan nog steeds eerst telefonisch contact op te nemen (kies optie 1 uit het keuzemenu).
Lees meer

Reizen binnen Europa

Raadpleeg de website Reopen.Europe.eu voor meer info betreffende reizen van en naar Europa.
Lees meer

Verlofplanning artsen juli-augustus

Hierbij het overzicht van het komende verlof van onze artsen.
Lees meer

COVID vaccinatiekaart

Vanaf 16 juni zal de burger zijn vaccinatiecertificaat online kunnen raadplegen (en zelf afdrukken of per post laten verzenden).
Lees meer

Corona test voor reis

Reizen mag weer, al wordt het in vele gevallen nog sterk afgeraden. Wie één van de komende weken toch wil vertrekken, moet in zijn vakantieland vaak een negatieve coronatest kunnen voorleggen die in de voorgaande 72u is afgenomen. We zetten de verschillende mogelijkheden om u te laten testen even op een rijtje (klik hier). Opgelet : Deze testen zijn NIET gratis ! Maak tijdig een afspraak Enkel voor vertrek, niet voor terugkeer uit een rode zone ! Specifieke maatregelen per land vindt u hier terug: Re-open EU (europa.eu)
Lees meer

Lune

Hoera een dochtertje voor dr Marie Smets.
Lees meer

Lune

De 10de editie van de Week van de Valpreventie gaat door van 19 tot en met 25 april 2021. Deze campagneweek heeft als doel ouderen, hun familie en alle gezondheidszorg- en welzijnswerkers in Vlaanderen te sensibiliseren en te informeren over val- en fractuurpreventie.
Lees meer

AFWEZIGHEID ARTSEN (mrt - apr 2021)

Hierbij de afwezigheden van onze artsen voor de maand april - mei 2021
Lees meer

Einde huisartsenstage Dr Paulien Janse

Op 25/03/2021 nemen wij afscheid van Dr Paulien Janse, huisarts-in-opleiding in onze praktijk. Wij willen haar bedanken voor de fijne samenwerking en wensen haar veel succes met haar verdere carrière.
Lees meer

dr Nathalie Theunissen

Dr Nathalie Theunissen zal vanaf ma 08 februari 2021 enkel nog consultatie doen op de praktijk Centrum ; Bisschopslaan 29 ; 2340 Beerse
Lees meer

Afwezigheden februari-maart 2021

Hier vindt u de geplande afwezigheden van onze artsen voor de maand februari - maart 2021
Lees meer

Dankwoord dr Agnes Liebert

Dr Agnes Liebert wenst iedereen te bedanken voor de lieve woorden, attenties, verhalen, getuigenissen van veel respect en voor jullie jarenlange vertrouwen.
Lees meer

Hart onder de riem kaartje

In deze sombere coronatijden en tijdens deze donkere dagen voelen veel mensen zich eenzaam. Wil je hen een figuurlijk hart onder de riem steken en hen laten weten dat we hen denken en ze er niet alleen voor staan ? Het Thuis- en Ouderenzorgteam Beerse heeft "hart onder de riem" - kaartjes gemaakt die je kan opsturen of afgeven. De kaartjes liggen gratis ter beschikking in onze wachtzaal #samentegencorona
Lees meer

AFWEZIGHEID ARTSEN (dec 2020)

Hierbij een overzicht van het gepland verlof van onze artsen.
Lees meer

nieuwe flowcharts triage 27/10/2020

Nieuwe flowcharts beschikbaar voor triage covid19
Lees meer

Pensioen Dr Agnes Liebert

Dr Agnes Liebert gaat met pensioen vanaf januari 2021.
Lees meer

Vaccin tegen de griep

Vanaf 01 november starten wij met vaccineren tegen het griepvirus.
Lees meer

Nieuwe HAIO

Op 01 oktober start Sofie Van de Poel als huisarts in opleiding in onze praktijk.
Lees meer

Welkom Jack !

Dr Ruben De Boulle werd op vrijdag 11/09/2020 voor de 2e keer papa. Welkom JACK !
Lees meer

AFWEZIGHEID ARTSEN (sept - okt 2020)

Hier vindt u de afwezigheden van onze artsen voor de maand september - oktober 2020
Lees meer

Mia

Op maandag 10/08 beviel Dr Nathalie Theunissen van een mooie dochter Mia. Wij wensen hen alle geluk.
Lees meer

Covid19 - Update 10/07/2020

Om het coronavirus te stoppen zijn er verschillende regels. Deze regels zijn belangrijk voor de gezondheid van iedereen. Zo word jij niet ziek of kan je niemand ziek maken. Dankjewel om ze te volgen. Samen stoppen we het coronavirus. Deze regels zijn vanaf 1 juli.
Lees meer

Afwezigheid artsen juni - juli - augustus 2020

Hierbij een overzicht van de geplande vakantie van onze artsen voor de maanden juni, juli & augustus
Lees meer

Corona maatregelen op de praktijk

TELEFOON U heeft 3 keuze mogelijkheden als u naar onze praktijk belt: DRUK op 1. voor het secretariaat (voor vb. uitslagen, voorschriften, afspraken, ..) DRUK op 2. voor een arts van wacht ivm corona (heeft u last van een verkoudheid, hoesten, keelpijn, neusloop, koorts, buikklachten, of andere infecties ? Dan kan u via optie 2 een dokter van wacht spreken die u verder helpt) DRUK op 3. voor noodgevallen (dwz dringende medische urgenties vb ongevalletjes, snijwonden, benauwdheid en pijn borstkas, ...) BENT U VERKOUDEN, HOESTEN, KOORTS, KEELPIJN, NEUSLOOP, DIARREE,... zelfs in lichte mate, gelieve NIET naar de praktijk te komen maar TELEFONISCH contact op te nemen WACHTZAAL Komt u toch naar de praktijk gelieve rekening te houden met volgende regels: INGANG PRAKTIJK LANGS VOORZIJDE ! (achterdeur Artsenhuis Bisschopslaan is gesloten). 1. WAS UW HANDEN in het toilet in de inkomhal 2. ONTSMET UW HANDEN (ontsmettingsmiddel beschikbaar op de tafel in de wachtzaal) 3. ZET EEN MONDMASKER OP (indien u zelf geen mondmasker heeft mag u er 1 nemen op de tafel in de wachtzaal; 1 PER PERSOON !!) 4. NEEM PLAATS IN DE WACHTZAAL , u hoeft zich niet aan te melden als u een afspraak heeft 5. HOUD AFSTAND
Lees meer

Verlof Artsen

Hierbij de afwezigheden van onze artsen voor de maand maart & april 2020
Lees meer

Corona

AANDACHT - CORONA VIRUS Heeft u koorts >38°C en/of luchtwegklachten (hoest , kortademig) EN verbleef u recent in één van onderstaande gebieden : China (inclusief Hongkong, Macau, Taiwan) Singapore Iran Italië (meer bepaald volgende gemeenten: Codogno e dintorni, Sesto Cremonese, Pizzighettone, Soresina, Sesto SG, Pieve Porto Morone (provincie Lombardije) en V’o Euganeo, Mira (provincie Veneto) Mogen wij u dan vragen om Het ArtsenhuisNIET te betreden ! Gelievetelefonisch contact op te nemen met uw arts 014 765 540
Lees meer

Voorafgaande zorgplanning omtrent levenseinde

Voor velen onder ons komt er een moment in het leven waarop we niet meer te genezen zijn, maar waarop er op medisch vlak nog wel dingen kunnen gebeuren. Dat kunnen behandelingen zijn die ons langer in leven houden, maar evengoed medische handelingen die er enkel voor zorgen dat we pijnvrij zijn en een levenseinde zonder vermijdbare ellende tegemoet gaan. Het is dus belangrijk om na te denken wat je wel en niet wil...
Lees meer

Nieuwe tarieven 2020

Vind hier de nieuwe tarieven voor raadpleging en huisbezoek, geldig vanaf 01/01/2020
Lees meer

Antibiotica gebruik ze goed en enkel als het moet !

Verkeerd gebruik van antibiotica maakt bacteriën resistent. Ernstige ziektes kunnen dan niet meer goed behandeld worden. Zorg er mee voor dat onze antibiotica nog werken als we ze echt nodig hebben !
Lees meer

Verlof artsen

Afwezigheid artsen DECEMBER
Lees meer

Geef griep geen kans

Griep is een bemettelijke ziekte van de luchtwegen. Meestal genees je vanzelf na enkele dagen, maar bij sommigen kan griep ernstige gevolgen hebben. 65-plussers, zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren laten zich daarom het best ieder jaar vaccineren. Vanaf NOVEMBER kan u bij de huisarts terecht voor een griepprik. U kan een voorschrift aan de balie komen halen. U gaat het vaccin halen bij uw apotheek en bewaart het in de koelkast in afwachting van uw afspraak bij de huisarts. Komt u enkel voor uw griepprik ? Gelieve een afspraak te maken bij de jonge artsen zijnde Dr Paulien Janse, Dr Manon De Roover of Dr Nathalie Theunissen.
Lees meer

Verlof artsen

Afwezigheid artsen SEPTEMBER - OKTOBER
Lees meer

Nieuwe huisarts

Dr Manon De Roover start als vaste arts in onze praktijk. Dr Paulien Janse neemt vanaf 01/10 haar plaats in als huisarts-in-opleiding.
Lees meer

HPV vaccins voor jongens nu ook gratis

Gratis vaccin voor jongens en meisjes in het 1e middelbaar
Lees meer

Verlof artsen zomervakantie

Hierbij een overzicht van het gepland verlof van onze arts
Lees meer

Mijn Gezondheid

www.mijngezondheid.belgie.be is een online gezondheidsportaal, ook wel "Personal Health Viewer" genoemd. Via deze centrale toegangspoort krijgt u zicht op verschillende persoonlijke gegevens over uw gezondheid en over gezondheid in het algemeen. Het gaat onder andere om : informatie over uw gezondheidstoestand, bijv. van uw huisarts, uw specialist, uw apotheker…; administratieve informatie, bijv. over terugbetalingen via uw ziekenfonds; informatie over uw wilsverklaringen, bijv. uw registratie als orgaandonor; betrouwbare gezondheidsapps die gevalideerd zijn door de overheid; informatie over patiëntenverenigingen en lotgenotenverenigingen voor specifieke aandoeningen.
Lees meer

Mazelen in opmars ?

Mazelen zijn zeer besmettelijk, komen helaas nog vaak voor en kunnen dodelijke gevolgen hebben. Vaccinatie tegen mazelen is dus van groot belang als je naar een risicoland reist. Voor deze landen wordt vaccinatie tegen mazelen momenteel aanbevolen: https://www.itg.be/N/Artikel/mazelenvaccinatie
Lees meer

Verlof artsen

Hierbij een overzicht van de afwezigheden van onze artsen voor april - mei 2019.
Lees meer

Mammobiel komt naar Beerse

De mammobiel komt naar Beerse. Van 18/03 tem 01/04 op het Kerkplein in Beerse Van 02/04 tem 04/04 aan de parochiezaal in Vlimmeren
Lees meer

Afwezigheden artsen

Hierbij een overzicht van de afwezigheden van onze artsen voor de komende maanden.
Lees meer

"Dr Google"

De betrouwbaarheid en juistheid van "dr Google" mag terecht in vraag gesteld worden
Lees meer

Tournée MInérale - een maand zonder alcohol !

In 2017 sloegen De DrugLijn en Stichting tegen Kanker de handen in elkaar. Met ‘Tournée Minérale’ daagden ze iedereen uit om een maand lang geen alcohol te drinken. Het enthousiasme was enorm: meer dan 120.000 Belgen schreven zich in. De redenen om mee te doen waren heel uiteenlopend: om te werken aan de gezondheid, om te zien of de uitdaging vol te houden was, om kankeronderzoek te steunen... Dat er goede redenen zijn om een maand geen alcohol te drinken is duidelijk. Dat zijn trouwens geen loze woorden. UGent deed een onderzoek bij de deelnemers van vorig jaar. 9 op de 10 zei minstens één van de voordelen ervaren te hebben. Tournée Minérale werd in geen tijd een begrip. Dus gaan we in februari 2019 voor een derde editie. Hopelijk samen met jou! Het maakt niet uit of je nu voor de eerste keer meedoet, of al vaker een maand alcoholvrij door het leven ging. Een maand stilstaan bij je alcoholgebruik, levert je alleen maar voordelen op.
Lees meer

Tarieven 2019

vanaf 01/01/2019 tariefwijziging voor consultaties en huisbezoeken
Lees meer

Afwezigheden Artsen December

afwezigheden artsen december
Lees meer

Afwezigheden artsen

afwezigheden artsen
Lees meer

GDPR

Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de privacy van kracht. Deze Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of beter bekend als de General Data Protection Regulation (GDPR), gaat uitgebreid over het beheer en de beveiliging van de persoonlijke gegevens van de Europese burgers.
Lees meer

Medisch voorschrift

Nieuw beleid voorschriften medicatie
Lees meer

CoZo: het collaboratief zorgplatform

Het Collaboratief Zorgplatform (CoZo) is een digitaal samenwerkingsplatform dat patiënten, zorgverleners en zorginstellingen toelaat om snel en veilig medische gegevens uit te wisselen en te delen. Door te zorgen voor een betere informatiedoorstroming verbetert CoZo het zorgproces. Het platform is gegroeid vanuit een open visie op de zorg van de toekomst, met respect voor de eigenheid van elke partner en met zorg voor een maximale bescherming van de privacy van de patiënt.
Lees meer